Soittoääniä Iluuriin

   kännykät 1 kommentit

Parikin ihmistä on minulle valitellut, ettei Applen puhelimiin eli Iluureihin saa soittoääniä. Käsityksen taustalla on ehkä havainto, ettei niitä ole verkkokaupoissa kauheasti myynnissä. Ei ole, koska omien soittoäänien tekeminen on lapsellisen helppoa.

Otetaan mikä tahansa mpeg-4-koodattu äänitiedosto (.mp4a). Jos sellaista ei ole, sen voi tehdä esim. ilmaisella Itunes-ohjelmalla, mutta mikä tahansa mp4-äänitiedostoja tuottava ohjelma käy (monen tietokoneella musiikkia tekevän käyttämä Audacity muistaakseni tarvitsee liitännäisen mp4-äänien tuontia ja vientiä varten). Leikkaa tiedostosta enintään 30 s kestävä pätkä, tallenna se ja vaihda tiedostopäätteeksi mp4r niin kuin mpeg-4 ring tone. Lataa tiedosto puhelimeen, joka tunnistaa sen soittoääneksi ja vaihda soittoääni soittoäänien valinnasta!

avainsanat |
Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.